Zašto su srpski turisti ostali BEZ LETOVANJA? Agencija tvrdi da NIJE ODGOVORNA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto su srpski turisti ostali BEZ LETOVANJA? Agencija tvrdi da NIJE ODGOVORNA

  Agencija “Mouzenidis Travel Services doo” iz Beograda reagovala je na vest da su masovno otkazani aranžmani našim turistima, i to samo nekoliko dana pre nego što je trebalo realizovati putovanja.

  Putnike iz Srbije zabrinula je mogućnost da će im propasti letovanja, jer, kako je objavljeno u petak, otkazani su aranžmani u terminima između 18. i 26. juna, uz obrazloženje agencije da zamenske vaučere građani mogu iskoristiti u periodu od 1. septembra ili na leto sledeće godine.

  Agencija “Mouzenidis Travel Services doo” iz Beograda napisala je u saopštenju da je za nastali problem odgovorna agencija “Mouzenidis Travel S.A.” iz Soluna kao njihov inopartner, te da su iako sličnog naziva ove dve firme u celosti dva odvojena privredna subjekta čija vlasnička struktura nema nikakve povezanosti.

  “Putem imejla od našeg inopartnera Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna, koji je stigao 16.6.2021. u 19.07 sati dostavljeno nam je obaveštenje da se otkazuju svi turistički aranžmani u periodu od 18.6. do 26.6.2021. godine”, navodi agencija “Mouzenidis Travel Serbia”.

  Alternativa – letovanje posle 1. septembra, ili naredne godine

  Kako je navedeno, putnicima koji su uplatili druge hotele, Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna je ponudio alternativu da budu smešteni u periodu posle 1. septembra ili u letnjoj sezoni 2022.

  “Mouzenidis Travel Serbia” najavila je da se neće zadovoljiti ovim ponuđenim rešenjem, već će preduzeti sledeće korake:

  “Radnje koje ćemo preduzeti sa inopartnerom Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna su sledeće:

  • Podneti prijavu nadležnoj turističkoj inspekciji,
  • Angažovati specijalizovanu advokatsku kancelariju za ovu vrstu sporova, radi podnošenja tužbe radi naknade štete protiv Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna,
  • Zajedno sa ostalim oštećenim turističkim agencijama iz Republike Srbije podneti zahtev nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma, telekomunikcija za pružanje potrebne pomoći radi rešavanja novonastale situacije imajući u vidu da je agencija Mouzenidis Travel Services doo, nije jedina turistička agencija koja je pretrpela štetu zbog insolventnosti inostranog partnera Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna”, nabrajaju iz “Mouzenidis Travel Serbia”.

  Kancelarija Mouzenidis Travel Services doo iz Beograda ponovo počinje sa radom u ponedeljak 21.06.2021, najavili su i pozvali sve svoje klijente da se jave radi rešavanja novonastale situacije.

  “Svakom klijentu ćemo ponuditi dogovor”

  “Smatramo da je važno istaći činjenicu da je agencija Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna, turistička agencija sa dugom tradicijom, sa kojom smo mi i druge turističke agencije iz Republike Srbje poslovale sa velikim uspehom, kao i da je ovo prvi problem takve vrste. Iskreno se nadamo da će isti biti rešen mirnim putem i da će agencija Mouzenidis Travel S. A. iz Soluna nama i ostalim svojim klijentima nadoknaditi nastalu štetu, što su već učinili za jedan deo klijenata u protekla dva dana.”

  Oni su naveli i da će agencija Mouzenidis Travel Services doo iz Beograda svakom svom klijentu ponuditi dogovor i pokušati da pronađe obostrano prihvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli.

  Inače, agencija “Mouzenidis Travel Services doo” iz Beograda nije članica Nacionalne asocijacije turstičkih agencija Srbije Juta, pa stoga, kako pišu mediji, nemaju ovlašćenja da pravno reaguju na ovaj problem.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jakov

   Ista firma, a tuži sama sebe. Jedini razlog vidim da bi opravdali turistima otkazivanje, kako bi kupili vreme. Tužba svako ponaosob i zatvoriti ovu agenciju!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE