I zbog BusPlusa vraćaju sa granice - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  I zbog BusPlusa vraćaju sa granice

  Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, policija dobija nalog da ga privede, a ako u tome ne uspe sud izdaje poternicu.

  Tako da umesto na letovanju neplatiša će završiti na sudu, piše Politika, a prenosi B92.

  Naplata prekršajnih kazni smanjena je za osam miliona dinara dnevno od kada je Ustavni sud ocenio neustavnim član 336. Zakona o prekršajima.

  Po toj odredbi, građani koji nisu izmirili novčane kazne nisu mogli da dobiju vozačku i saobraćajnu dozvolu niti potvrdu o registraciji vozila.

  Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić kaže da građani na dnevnom nivou, u celoj Srbiji, izbegavaju da plate prekršajne kazne za osam miliona dinara manje u odnosu na period pre odluke Ustavnog suda, koja je doneta početkom novembra prošle godine.

  Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, sud daje nalog policiji da ga privede, a ako ga policija ne pronađe – sud izdaje poternicu. U takvoj situaciji građanin može biti zadržan na na graničnom prelazu.

  Nedavno su medji izvestili da jedna naša sugrađanka nije mogla da izađe iz zemlje zato što je granična policija u regustru pronašla da nije platila kaznu za bus plus.

  Iz MUP nisu odgovorili na pitanje koliko je ove godine bilo vraćeno građana sa granice zbog neplaćenih kazni.
  [preporucene_vesti ids=”270981″]

  Izvor: B92, Politika

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Oštećeni građanin

   A šta ja državi da radim za obaveze koje nije ispunila prema meni? Sa koje granice ja nju mogu da vratim? Ja njoj sve plaćam redovno, a ona meni duguje puno, pre svega - socijalnu koheziju u zemlji u kojoj živim, tj., duguje mi: bezbednost, moju i moje imovine, besplatno obrazovanje (studiranje za moju decu), besplatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, jednake šanse sa drugima u svakom pogledu i, rekao bih, najšire gledano, da mi duguje ponajviše to da mi Srbija bude prijatno mesto za život. Dakle, ako joj dugujem, Srbija se agresivno naplati. A za sve što ona meni duguje - nikom ništa. Odnosno - biće bolje za dve godine.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE