Zbog čega je Beč već godinama PRVA LUKSUZNA destinacija sveta?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog čega je Beč već godinama PRVA LUKSUZNA destinacija sveta?

  Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja “Traveller Made” proglasila je Beč najpoželjnijom destinacijom u ovoj godini. Za ovu prestižnu titulu takmičili su se i Cirih, Japan, Novi Zeland, Koreja i Australija.

  Ovo priznanje Beč je dobio zahvaljujući svojoj ponudi za luksuzne putnike koja uključuje ekskluzivnost, jedinstvenost i vrhunski kvalitet u svim segmentima. Ipak, veliku ulogu u tome igrao je i aktivan angažman bečke turističke zajednice “WienTourismus“ koja je i tokom pandemije ulagala napore kako bi se Beč pozicionirao kao vrhunsko međunarodno odredište za luksuzna putovanja.

  A evo i zašto se glavni grad Austrije već godinama nalazi na vrhu lista najluksuznijih destinacija na svetu, najboljih gradova za život i slično.

  Iako je epidemija koronavirusa u svetu mnogo toga promenila, verujemo da će svet i turizam uskoro početi ponovo da funkcionišu. Tome u prilog ide u popuštanje rigoroznih mera širom sveta usled smanjenog broja novozaraženih, kao i velikog broja vakcinisanih ljudi.

  Arhitektura je čarobna

  Najjednostavnija šetnja Bečom je radost jer je svaka zgrada veoma upečatljiva. Ne samo muzeji i palate, već i prosečna prodavnica, poput H&M-a, ili Starbaksa. Mnoge ulice su u kaldrmi, a iako su turistički, konji i kočije koje šetaju kroz centar grada imaju šarm “starog sveta”.

  Ono što je takođe zanimljivo jeste da je grad, kako pišu stručnjaci, idealne veličine, i sa svakog mesta do nekog drugog može se stići relativno brzo i lako.

  Javni prevoz – praktičan i jeftin

  Kroz Beč prolazi vrlo efikasna mreža tramvaja, metroa i autobusa. Mreža 4G seže čak i ispod zemlje, a prevozi su vrlo čisti, prostrani i udobni.

  Kao i u Srbiji, za vožnju gradskim prevozom potrebno je imati kartu koju bi kontrolori u bilo kom trenutku mogli da provere. Ipak, cena gradskog prevoza je ono što je posebno interesantno. Naime, godišnja karta iznosi 365 evra, što znači da je na dnevnom nivou karta samo 1 evro.

  Takođe, nije retkrost pročitati da se mnogi lokalni politilari na posao voze gradskim prevozom.

  Zelena je dominatna

  Grad Beč poznat je širom sveta po velikom broju zelenih površina, kao i po tome da 30 odsto svih energetskih sistema grada radi na zelenim izvorima energije.

  Takođe, ovaj grad poznat je po tome da ima više od 130 pijaca na otvorenom.

  SVe ovo sve omogućava građanima da još više vremena provode u prirodi i doprinosi poboljšanju kvalitet vazduha u gradu.

  Voda s planina

  Najbolje piće u Beču (osim bečkog vina) dolazi direktno iz česme: sveža planinska voda. Dva cevovoda sa Alpa – iz Donje Austrije i Štajerske – svakog dana snabdevaju grad sa 400.000 metara kubnih sveže vode – što je dovoljno da se napuni 2,5 miliona kada.

  Beč je prvi grad na svetu koji je svoju zalihu vode zaštitio ustavom.

  Mišlenove zvezdice

  Bečka kuhinja je jedina na svetu koja nosi ime po nekom gradu. Ali taj grad nije mesto na kojem se lako drži dijeta. U Beču ima nekoliko restorana nagrađenih Mišlenovim zvezdicama koji spremaju jela po razumnim cenama – u gradskom parku restoran “Steirereck” Hajnca Rajtbauera, restoran “Amador” Huana Amadora i restoran “Konstantin Filippou” istoimenog vlasnika grčko-austrijskog porekla.

  Pored velikog broja restorana, pabova i gostionica, u Beču ima i mnogo tradicionalnih mesta kao što je “Café Landtmann” iz 1873. godine ili restoran “Zum Figlmüller” koji je duže od 110 godina poznat kao “dom bečke šnicle”.

  Umetnost na dlanu

  Bečki muzeji ističu se najvećim kolekcijama Gustava Klimta, Egona Šilea i Brojgela. U Beču postoji 100 muzeja, 250 galerija savremene umetnosti, više od 15.000 koncerata godišnje, 80 festivala, 10.000 sedišta u koncertnim salama, 3 operske kuće, 120 bina, 28 palata i 163 gradske građevine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE