RECEPT NEDELJE za zdrav i jednostavan obrok od povrća

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay/Privatna arhiva

Već je polovina februara prošla, a poslovne obaveze se sve više gomilaju. U večitoj trci sa vremenom i projektima, morate pronaći i vremena za zdrav obrok. Ne morate da provodite sate u kuhinji, jer nisu svi zdravi obroci komplikovani.

Po preporuci Katje Jakovljeve, holističkog nutricioniste i autora bloga o ishrani, ove nedelje možete isprobati pljeskavice od šargarepe, spanaća i kukuruza.

Za pripremu ovih pljeskavica potrebno vam je manje od pola sata, a odlične su za brzi doručak ili laganu večeru.

U ovoj varijanti pljeskavica osnova je rendana šargarepe, uz dodatak spanaća, a kukuruz šećerac im daje slatkasti ukus i zanimljivu teksturu.

Sastojci za dve porcije:

  • 2 srednje šargarepe
  • 1 čaša naseckanog spanaća
  • 2 kašike kukuruza šećerca
  • 4-5 kašika palente ili kukuruznog brašna
  • 2 jajeta ili 2 kašike čia semenki potopljenih 10 minuta u 6 kašika vode
  • so, biber, začini po želji

Sitno narendajte šargarepu i dinstajte je pet minuta u poklopljenom tiganju da malo omekša. Dodajte naseckani spanać, promešajte i ostavite poklopljeno još jedan minut.

U dubokoj činiji spojite sa ostalim sastojcima, a jaja/čia dodajte na kraju.

Zagrejte ulje u tiganju i kašikom izručite „testo“ u obliku pljeskavica, malo izravnajte kašikom. Ili možete rukama oblikovati pljeskavice i onda staviti na tiganj.

Pržite na srednjoj vatri 3-4 minuta sa obe strane, dok ne porumeni.

Možete da poslužite uz pesto sos, humus ili ajvar. Prijatno!

Izvor: BIZLife/Vita.rs

Foto: Pixabay/Privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.