Zeleno svetlo za zlatiborsku žičaru - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Zeleno svetlo za zlatiborsku žičaru

Opština Čajetina dobila je dozvolu za nastavak izgradnje najduže panoramske žičare (gondole) na svetu i radovi će početi čim vremenski uslovi to dozvole, saopšteno je iz preduzeća Gold gondola Zlatibor.

Problemi oko imovine u državnoj svojini, koji su ranije blokirali izdavanje dozvole za gondolu, postupno se, kako se navodi, rešavaju “uz velike napore nadležnih službi opštine Čajetina”.

“Poslednja stanica, za koju je prvo izdata dozvola, na devet kilometara dugoj vazdušnoj trasi ove kabinske gondole koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, završena je pred Novu godinu”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je realizacija tog projekta otpočela pre deset godina, a od “početka je postojao problem imovinsko-pravne prirode i to sa parcelama u svojini države zbog nerešavanja statusa tog zemljišta”.

Deo radova na izgradnji gondole započet je u februaru i maju prošle godine na dve narodne mobe u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju dozvola.

Plan Opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje.

Izgradnja gondole je, kako ističe opštinska vlast, investicija od nacionalnog značaja, vredna 13 miliona evra, a novac je obezbedila Opština Čajetina.

Izvor: Beta

Foto: www.goldgondola.rs

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE