Zemlja u kojoj se isplati raditi manje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zemlja u kojoj se isplati raditi manje

  Iako radna nedelja u Danskoj traje 37 sati, jedno nedavno istraživanje pokazalo je da prosečni Danac radi samo 33 sata nedeljno.

  Danci ne ostaju duže na poslu jer bi zbog toga pre mogli dobiti lekciju o neefikasnosti nego pohvalu, piše Helen Raswl (Russell), britanska novinarka koja živi u Danskoj.

  Kad se 2013. preselila u Dansku sa suprugom koji je tamo dobio posao u kompaniji LEGO nije mogla ni sanjati da će njen muž kući dolaziti odmah nakon posla, a petkom čak u 14.30h, govori za portal Stylist.

  Par navikao na obavezne prećutne prekovremene sate i manjak slobodnog vremena, iznenadila je lakoća i disciplina kojom žive ljudi u zemlji koja je redovno na listama najugodnijih mesta za život.

  Tipično radno vreme u Danskoj je od 8 do 16 sati, sa 37 radnih sati nedeljno, ali jedno nedavno istraživanje pokazalo kako prosečni Danac radi samo 33 sata sedmično.

  Na ceni je balans između posla i privatnog života, posebno porodice, pa tako mame i tate bez problema nakon radnog dana mogu pokupiti klince i s njima provesti kvalitetno poslepodne, a uveče odvojiti i malo vremena za sebe.

  Izvor: Poslovni.hr

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE