Živeti slobodno, birati najbolje!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Živeti slobodno, birati najbolje!

  Izbor stila enterijera kada uređujemo dom umnogome određuje prijatnost boravka u tom ambijentu, a postoji zaista veliki broj stilova i svaki od njih ima svoje specifičnosti.

  Jedan od njih jeste eklektični stil, koji znači birati najbolje iz više stilova. U ovom dizajnerskom stilu važno je za osnovu uzeti jedan dominantan stil, a onda mu prema ličnom afinitetu dodati elemente još jednog ili dva stila, kako se ne bi dobio efekat prenatrpanosti i neukusa.

  Ono što ovaj stil takođe čini posebnim je da u ovom stilu ne znači da je dozvoljeno odbaciti sva pravila, već se nekih treba držati kako bi se postigao pravi efekat. Važna pravila na koja dizajneri enterijera skreću pažnju su izbor boja, paterna, tekstura, zidne galerije, kao važni segmenti, a tu su naravno i neizostavne sobne biljke.

  Paleta boja može da varira, ali je važno odabrati dominantnu boju, a onda kroz sitnije detalje dodavati još boja. Zidovi u eklektičnom enterijeru su svetli, a preporučljivo je da se koristi jedna dodatna neutralna boja kao povezujuća za ceo ambijent. Sjajan izbor dominantnih boja su „pantone“ plave nijanse, a odlično se uklapaju i elementi u svetlom drvo dekoru i beloj boji, koji je su odlični za isticanje krupnijih komada nameštaja. Takav je primer ambijent sa foteljom ZURICH u kome su zadovoljene sve smernice ovog stila – od boje zidova, preko paterna, tekstura, dodatka toplog drvo dekora, ali i dekoracija u vidu zidne galerije i ostalih praktičnih dodataka u bojama.

  Drvo dekor je neophodan balans i takođe povezujući momenat u eklektičnom ambijentu, a komoda SARDINIA 3K4F je idelan izbor, jer predstavlja upliv industrijskog stila u retro stil. Pored toga što je izuzetno praktičan komad nameštaja, ovakva komoda ostavlja slobodan prostor na zidu iznad za pozicioniranje „dominantnog“ detalja, kao i galerije, slika čime se ističe poseban, artistički kutak u ambijentu.

  Za bele ili izuzetno svetle podove pravi izbor je beli drvo dekor komadnog nameštaja, a predlog dizajnera je kombinacija otvorenih polica, poput veće police MAURO (MXXR431) i manjih polica MAURO (MXXR331), iznad kojih se može formirati zidna galerija koja će biti estetski akcenat ambijenta. Pravu okosnicu eklektičnog ambijenta svojim odlikama retro stila čini ležaj GARDA, jer samo svojom pojavnošću daje lični pečat prostoru. Dekorativni jastučići različitih paterna, boja i tekstura, razbijaju koloritnu jednolikost i doprinose razvijanju odlika stila.

  U isti ambijent se može uklopiti i radni deo prostora, za koji je izuzetno važno da isprati neutralnost belog drvo dekora, poput kompjuter stola LEO, koji ne zauzima previše prostora, ali ima funkcionalnu ulogu u ambijentu i ne narušava karakteristike stila. Prema rečima dizajnera Forma Ideale, čak i crna kancelarijska stolica, poput kancelarijske stolice NF-905, odlično je uklopiva, jer je dizajnerski izbalansirana između retro i modernog stila.

  Eklektični stil definitivno predstavlja jedan od istaknutih savremenih stilova u dizajnu enterijera, jer nam daje više slobode u kreiranju našeg životnog prostora. On nam je „vetar u leđa“ da budemo ono što jesmo, na način na koji nam prija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE