Život počinje u tridesetoj: A tada treba da započnete ovih 10 stvari

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Život počinje u tridesetoj: A tada treba da započnete ovih 10 stvari

  Što smo stariji, to teže menjamo navike. Ali i u tridesetim nije kasno da se menjamo, i da usvojimo neke nove, pozitivne obrasce ponašanja.

  Prema sajtu Business Insider, u tridesetim, vreme je da POČNETE DA…

  1. … se smejete sami sebi.
  „Smejte se sebi, ponekad se nasmejte apsurdnosti života…,“ piše na sajtu Quora. Sposobnost da pronađete humor u svojim mukama, važno je za zdravlje i sreću.

  2. … cenite svoju porodicu i prijatelje.
  Kada ste bili tinejdžer bili ste buntovnik, u dvadesetim ste jurili sebe, posao, obrazovali ste se… Tridesete su pravo dobar da ponovo budete u kontaktu sa bližnjima. Nakon mnogo žurki, zabava, proslava, shvatićete da ne postoji takvo društvo kao što su naša porodica i bliski prijatelji.

  3. … pišete dnevnik.
  Nekad ne možete da ispričate ili razmotrite važne trenutke u svom životu sa prijateljima. Dnevnik donosi olakšanje, a predstavlja i neku vrstu evidencije.

  4. … zdravo da se hranite.
  Možda ste ranije bili na dijetama, ali u suštini niste marili da li jedete supu i salatu ili picu. U tridesetim telo počinje polako da stari, i možete da budete krepki i zdravi ako se pravilno hranite. To je dobar plan na duže staze.

  5. … štedite novac.
  Ako je to ikako u našim uslovima moguće.

  6. … jurite viši cilj.
  Do tridesete, verovatno ste maštali da zasnujete svoju porodicu, počnete da živite samostalno, ili da započnete neki svoj biznis… Sada je vreme da počnete to i da ostvarujete.

  7. … učite iz svojih grešaka.
  „Sve što nam se dešava može da bude način da učimo, da budemo bolji.“ Svi pravimo greške, ali treba da razumemo šta je pošlo naopako.

  8. … razvijate ljubav prema čitanju.
  Uspešni ljudi poput Bila Gejtsa (Bill Gates) i OpreVinfri (Oprah Winfrey) strastveni su čitaoci i stalno preporučuju literaturu. Učite od njih. Svakog dana izdvojite bar 30 minuta da pročitate nešto. Ne blog, ili nečiji post, već štampanu knjigu.

  9. … govorite „da“ prilikama.
  Jedno od najčešćih kajanja kada je u pitanju karijera jeste što se nisu iskoristile mogućnosti koje su se ukazale. Zato, ne odbijajte dobre prilike, makar i malo rizikovali.

  10. … definišete svoje lične vrednosti.
  Uvek treba da znate šta su vaši prioriteti. A da biste to znali, trebalo bi da definišete lične vrednosti. Možete za početak da nabrojite top tri. Te vrednosti dalje možete da preoblikujete u ličnu misiju, što će vas motivisati da se krećete ka boljoj verziji sebe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE