Zlatibor se reklamira kao PET FRIENDLY, ali to DODATNO KOŠTA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zlatibor se reklamira kao PET FRIENDLY, ali to DODATNO KOŠTA

  Zlatibor je i u ovoj epidemiološki nepovoljnoj sezoni privukao mnogobrojne turiste, među kojima je sve više onih koji na ovu planinu dolaze sa svojim kućnim ljubimcima obzirom na to mnogi ugostiteljski objekti u sklopu svojih usluga nude i vid „pet friendly“ odmora, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibor.

  Spremite 2.000 RSD više

  Ipak iznajmljivanje smeštaja ukoliko neko vodi i ljubimce, na Zlatiboru podrazumeva i dodatni trošak koji se na dnevnom nivou kreće od 1.000 do 2.000 dinara.

  Za porodice koje na odmor vode i ljubimce na raspolaganju su uglavnom određeni apartmani, pretežno u prizemlju radi lakšeg i bližeg izlaska u dvorište.

  U Green Hill Apartments za BIZLife portal kažu da onima koji žele da dovedu ljubimce ne naplaćuju dodatno smeštaj, ali da su za njih opredeljni posebni apartmani u prizemlju zbog lakšeg i bližeg izlaska u dvorište.

  Takođe svi koji povedu ljubimce trebalo bi da ponesu sve što je inače potrebno za njih.

  Prilikom rezervacije za one koji povedu ljubimce u ovom objektu ne važe uobičajeni popusti.

  Apartmani u prizemlju ako vodite ljubimce

  U Vili „Pina“ navode da trend odmora uz obavezan dolazak i kućnih ljubimaca sve više dominira, odnosno da turisti sve češće odlučuju da na odmor povedu i svoje ljubimce, uglavnom pse.

  Za njih su takođe određeni apartmani u prizemlju, sa terasama koje imaju direktan izlaz u dvorište kako eventualno ne bi smetali drugim gostima.

  Reč je o četvorokrevetnim apartmanima, a nakon odlaska u obavezi su da plate i dubinsko čišćenje tepiha koje košta 25 evra.

  Najam smeštaja u kojima će boraviti i kućni ljubimci u ostali smeštajnim jedinicama na Zlatiboru uglavnom staje oko 10 evra (ili 1.200 dinara) po noćenju.

  Ima i onih koji imaju posebne uslove

  U nekima su aktuleni i posebni uslovi po kojima su vlasnici u obavezi da najave ako prilikom dolaska vode psa ili mačku. Takođe bi trebalo da plate ukoliko dođe do neke štete ili prljanja sobe ili u objektu.

  Poznato je da psi ljudima daruju prijateljstvo i održavaju nas zdravima, jer zahtevaju šetnje i boravak na otvorenom, a samim tim doprinose smanjenju osećaja usamljenosti i stresa.

  S obzirom na sve što ovi kućni ljubimci pružaju, ljudi ih više nego ikada doživljavaju kao porodicu i nerado provode svoje odmore bez njih, podsećaju iz Turističke organizacije.

  Aleksandra, vlasnica haskija, kaže da specifična zlatiborska klima itekako prija toj rasi pasa, kao i da prostrani šumski kompleksi i livade predstavljaju pravi raj za sve vrste ovih kućnih ljubimaca.

  Posebna sekcija za smeštaj sa kučnim ljubimcima

  Na sajtu Turističke organizacije Zlatibor, u odeljku „Korisne informacije“ (u kategoriji „Pet friendly objekti na Zlatiboru“), nalazi se ponuda ugostiteljskih objekata koji primaju kućne ljubimce, pa se tako svi zainteresovani mogu informisati o uslovima boravka.

  Tu su svrstani pojedini hoteli, pansioni, apartmanska naselja, auto-kamp.

  Osim njih na Zlatiboru postoji i veliki broj privatnih apartmana koji primaju kućne ljubimce, a te informacije mogu se dobiti prilikom rezervacije smeštaja posredstvom turističkih agencija.

  Takođe, u gotovo svim restoranima koji imaju bašte u njima primaju i kućne ljubimce, dodaje se u saopštenju Turističke organizacije Zlatibor.

  Izvor: BIZLife/Jelena Andrić

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE