200 srpskih turista vraćeno sa grčke granice, među njima i beba (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  200 srpskih turista vraćeno sa grčke granice, među njima i beba (FOTO/VIDEO)

  Grupa srpskih turista javila se sa bugarsko-grčke granice sa obaveštenjem da ne mogu da uđu u Grčku i zatrazila je pomoć srpske Vlade.

  Igor Milanović iz Beograda objavio je na Fejsbuk nalogu snimak u kojem navodi da su na letovanje krenuli jer je zvanična informacija od Ministarstva bila da će se 15.06. u 12 časova otvoriti granice i da su zbog toga krenuo na more.

  Međutim, kako je kazao, sa grčke granice su ih vratili nazad.

  On navodi da ih je trenutno oko 200, da ima male dece, među kojima je i njegovo dete staro devet meseci i apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da im pomognu jer su  u kolonama mnogi građani sa decom.

  Prema poslednjim informacijama, građani Srbije trenutno ne mogu da uđu u Grčku, ni preko Makedonije, ni preko Bugarske, i tako će biti do kraja juna.

  Da podsetimo, informaciju da je od 15. juna moguće turistički ući u ovu zemlju potvrdio je i sam premijer Grčke Kirijakos Micotakis.

  Međutim, očigledno je do promene odluke došlo u poslednjem momentu, što je potvrdio i srpski resorni ministar Rasim Ljajić.

  Prema poslednjim informacijama iz Ministartsva turizma Grčke, informacija da će granica za naše turiste ostati zatvorena do kraja juna je još od petka. Međutim, ambasada Grčke u Srbiji i ambasada naše zemlje u Grčkoj o tome očigledno nisu bile obaveštene.

  Telefon za informacije Ministarstva turizma Grčke je +302103736369.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/grci-obecali-da-otvaraju-granice-cekamo-odgovor-zasto-se-to-ne-desava/

  https://www.bizlife.rs/putovanja/ljajic-potvrdio-nema-ulaska-za-srbe-u-grcku-iznenadjeni-smo/

  Na društvenim mrežama ima snimaka i svedočenja putnika da je kolona na ulazu u Grčku iz Bugarske duža od deset kilometara.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/preokret-srpski-turisti-ne-mogu-u-grcku-do-1-jula/

  Makedonski mediji javljaju da je granični prelaz sa Grčkom Bogorodica od danas otvoren za tranzit stranih državljana i da ga sva vozila mogu preći.

  Međutim, kako navode, grčki carinici sa Evzonija vraćaju sve one koji nemaju posebne potvrde, to znači da za sve ostale putnike taj granični prelaz ostaje zatovren do 1. jula.

  Izvor: BIZlife

  Foto: FB/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE