Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Ovako bi mogao da izgleda Appleov iCar

    Već neko vreme se "šuška" o tome da je sledeći projekat Applea samoupravljajući automobil, a ove glasine prate i brojne ideje kako bi mogao da izgleda iCar.

    Britanski Guardian preneo je da američka kompanija traži lokaciju da testira svoja autonomna vozila. Inženjeri Applea sastali su se, prema pisanju Guardiana, za zvaničnicima firme GoMomentum Station, koja je stacionirana u San Francisku i poseduje tapiju na površinu stare mornaričke baze od 850 hektara.

    Apple, kao i uvek tajnovit u svojim namerama, tek treba da potvrdi glasine, ali to nije sprečilo obožavaoce njihovih proizvoda da izbace nekoliko ideja o izgledu automobila.

    >>>>Nazire se saradnja Applea i BMW

    U dokumentu do kojeg je Gardijan došao navodi se da prepiska Appleovog inženjera Frenka Firona sa firmom u San Francisku. "Voleli bi nam navedete vreme korišćenja i kada bi prostor bio slobodan, kako bi mogli da koordinišemo sa drugim stranama koji bi ga koristili", preneo je britanski list.

    "Ne znamo. Nisu nam rekli šta žele da testiraju. Mogao bi da bude i iPhone", rekao je programski menadžer GoMomentum Station Džek Hol.

    Nekoliko automobilskih i tehnoloških kompanija, uključujući Google, rade na novom dizajnu za autonomna i električna vozila. U februaru je Wall Street Journal citirao neimenovani izvor koji je rekao da Apple radi na dizajnu za električni automobil koji bi se prodavao pod njihovim brendom.

    Foto: printsscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE