Brnabićka i Lončar odgovaraju: Povratak Milovana Bojića nije sporan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabićka i Lončar odgovaraju: Povratak Milovana Bojića nije sporan

  Povratak Milovana Bojića na čelo  Instituta za kardio-vaskularne bolesti “Dedinje”, iako je on svojevremeno bio optužen za malverzacije u toj ustanovi,  pokrenuo je brojne reakcije. Od nadležnih stiže odgovor da u tome nema ničeg spornog.

  Premijerka Ana Brnabić, odgovara da je  tu bila ispunjena standarda procedura u kojoj je Ministarstvo zdravlja poslalo predlog o kojem se izjasnila kadrovska komisija, koja je svoj stav uputila Vladi.

  “U pitanju je bila standardna procedura, kao i za bilo koje imenovanje. Bio je okrivljen, ne znam da li je bio osudjen, i u tom smislu nema prepreke. Ali se u njegovo vreme isto tako pričalo da je ta ustanova bila najbolja bolnica. Razumem političke kontroverze ali je bilo i dobrih rezultata”, rekla je ona.

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Bojić izabran na predlog njegovog ministarstva i da će on preuzeti odgovornost u tom slučaju.

  “On je, kada je bio direktor te ustanove, od nje napravio bolnicu koja je ispunjavala ozbiljne ISO standarde. Mi smo Bojiću dali šansu da se uklopi u zdravstveni sistem Srbije i pokaže ono što misli da može, u skladu sa svojim ranijim iskustvom. Pričam o struci, ovde se samo o tome radi. Prerano je da se priča o bilo čemu drugom, on još nije seo u fotelju i nije obavljena primopredaja dužnosti. Da sačekamo još neko vreme, da vidimo rezultate”, rekao je Lončar.

  Milovan Bojić bio je član JUL-a i ministar zdravlja,  a sada je član Srpske radikalne stranke.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: Medija centar Beograd

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE