Jorgovanka postidela kritičare: Dinar drugi u svetu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jorgovanka postidela kritičare: Dinar drugi u svetu

  Dinar je od strane Blumberga proglašen drugom po snazi valutom u svetu za ovu godinu, kaže guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ističući da ćemo ovu godinu završiti sa više od tri milijarde evra neto stranih investicija.

  “Pa neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna”, navela je Tabaković gostujući u emisiji “Oko” na RTS. Kako kaže, pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate.

  “Ne mogu da razumem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od strane Blumberga, nimalo prijateljski nastrojenog prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom po snazi valutom u svetu.”

  Da li pred jednom takvom agencijom i vešću koja je bila obrazložena neko ne treba da se postidi iznoseći kritike na račun NBS ili politike Vlade Srbije, upitala je guvernerka.

  Istakla je da ima i operativnu, i funkcionalnu, i finansijsku, ali pre svega ličnu nezavisnost u donošenju odluka u interesu građana Srbije.

  Njena politička podrška ogleda se, kako kaže, u tome što poznaje čoveka koji vodi Srbiju i zna koji su njegovi ciljevi. “Ja prepoznajem kako treba da pomognem u realizaciji tih ciljeva”, kaže Tabakovićeva.

  Podseća da su ciljevi Narodne banke stabilnost cena i finansijska stabilnost, a da je Narodna banka, prema zakonu, dužna da podrži ekonomsku politiku Vlade.

  “Moj je posao da građanima Srbije, koordinišući mere sa Vladom, kao na primer u digitalizaciji, učinim sve da ova Srbija bude mesto u kojem će i mladi rado ostajati da žive i rade”, rekla je guvernerka, uz obećanje da će Narodna banka i u 2019. godini posmatrati i analizirati “otvorenih očiju”.

  “Imamo najbolje, najstručnije i najlojalnije ljude koji će kao i do sada zajedno sa mnom dati sve od sebe da imaju stabilni dinar, stabilni kurs, stabilnu inflaciju, ali i, nadam se, veće plate i više prilika za radna mesta”, poručila je Jorgovanka Tabaković.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Воја

   Живео Динар!!! Али Бахреински динар. Живео Бахреин! Бахреински динар је други на свету по блумбергу. Гувернерка "Бахреина" Јоргованка Табаковић.

  • Dr Miggyy

   Do polovine 2018. ΛV je bajkolažno prognozirao prosečnu neto platu od 500 evra, kasnije je snižio na 470 evra, da bi u oktobru ona stvarno je ostvarena na iznosu od samo 422 evra. Sada se počinje sa novim bajkolažama, narod je navikao. Što se tiče jačine dinara koga je stavio Blumberg, jeste dinar je druga svetska valuta, nakon meksičkog pezosa, al’ ne srpski, već bahreinski dinar. Koliko nas Jorgobanka obradovala lažima? Dobro bi bilo da se čitaocima izvini, ne mora da šalje pisma izvinjenja.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE