IZJAVA DANA: Bivši ministar finansija nam ne predviđa blistavu finansijsku budućnost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Bivši ministar finansija nam ne predviđa blistavu finansijsku budućnost

  Bivši ministar finansija Dušan Vujović prvi put se oglasio od kada je u maju prošle godine podneo ostavku. U autorskom tekstu za NIN nije baš poslao optimistične poruke, daleko od toga.

  Ako bi BDP nastavio da raste istim tempom kao u poslednjih 10 godina, od početka globalne krize, biće nam potrebno 185 godina da dostignemo realnu kupovnu moć 15 starih članica EU.

  Izvor: NIN

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   NAMA SU MALO I 185 GODINA DA STIGNEMO EVROPU? Premijer(ka) i doktor plagijator Mali ne moraju da se slažu sa pričama Vujovića, ali on je i u pravu, koliko oni se ritali i busali. Prikazivanje našeg procentualnog porasta BDP kao u vrhu Evrope je samo zamajavanje i ništa ne pokazuje dobro za ovu zemlju, osim hvalospeva i bajkolaži. Sa prosečnom platom u oktobru u Srbiji od 422 i penzijom od 211 era, iza Poljske (593.758 milijarde $ ili 15.406 $/stanovniku), ima najveći porast BDP sa 4,8%, a Luksemburg 3,4%. S druge strane iznos BDP je u Srbiji 6.534 €/stanovniku (porastao za 300 €/stanovniku), a u Luksemburgu 110.000 evra po stanovniku (porastao za 3.740 €/stanovniku), pa neka prepametna Ana izračuna ili neka pita šefa koliko nam godina treba da stignemo napredak Luksemburga. Dobiće rezultat da nam trebaju više godina od 185 da bi stigli vodeće države EU. Samo što krenu vlastodršci da hvale privredni rast, desi se maler, pa taj porast ode u nazadovanje, a realni rast u EU je i deset puta veći od našeg. Hvalospevi nisu zabranjeni, ako ima ko da ih sluša? Da se razumemo Vučić vlada od 1990. godine do danas, što kao radikal, što kao radikalni naprednjak, sa pauzom od 2000. do 2012. godine, te da su prethodni krivi za loše stanje u Srbiji nije tačna tvrdnja, jer dugo su bili u vlasti i radikalizovani naprednjaci. Njihov koalicioni partner SPS bio je dalje od vlasti samo četiri godine. Prof. Vujović, kao ministar nije došao do izražaja, a radio je protiv penzionera, za drugo nije imao vremena. Ova procena je na mestu, kako stvari stoje mi nikada nećemo moći stići EU, jedino da nastaje debela recesija i da im pukne privreda, a mi da idemo boljim tempom. Mi godinama po privrednog rasta i standarda građana smo na začelju Evrope, na nivou Etiopije i Eritreje. Na žalost građana, a ne Ane i Malog, Vujović je u pravu.

  • Dr Miggyy

   NAMA SU MALO I 185 GODINA DA STIGNEMO EVROPU? Premijer(ka) i doktor plagijator Mali ne moraju da se slažu sa pričama Vujovića, ali on je i u pravu, koliko oni se ritali i busali. Prikazivanje našeg procentualnog porasta BDP kao u vrhu Evrope je samo zamajavanje i ništa ne pokazuje dobro za ovu zemlju, osim hvalospeva i bajkolaži. Sa prosečnom platom u oktobru u Srbiji od 422 i penzijom od 211 era, iza Poljske (593.758 milijarde $ ili 15.406 $/stanovniku), ima najveći porast BDP sa 4,8%, a Luksemburg 3,4%. S druge strane iznos BDP je u Srbiji 6.534 €/stanovniku (porastao za 300 €/stanovniku), a u Luksemburgu 110.000 evra po stanovniku (porastao za 3.740 €/stanovniku), pa neka prepametna Ana izračuna ili neka pita šefa koliko nam godina treba da stignemo napredak Luksemburga. Dobiće rezultat da nam trebaju više godina od 185 da bi stigli vodeće države EU. Samo što krenu vlastodršci da hvale privredni rast, desi se maler, pa taj porast ode u nazadovanje, a realni rast u EU je i deset puta veći od našeg. Hvalospevi nisu zabranjeni, ako ima ko da ih sluša? Da se razumemo Vučić vlada od 1990. godine do danas, što kao radikal, što kao radikalni naprednjak, sa pauzom od 2000. do 2012. godine, te da su prethodni krivi za loše stanje u Srbiji nije tačna tvrdnja, jer dugo su bili u vlasti i radikalizovani naprednjaci. Njihov koalicioni partner SPS bio je dalje od vlasti samo četiri godine. Prof. Vujović, kao ministar nije došao do izražaja, a radio je protiv penzionera, za drugo nije imao vremena. Ova procena je na mestu, kako stvari stoje mi nikada nećemo moći stići EU-15, jedino da nastaje debela recesija i da im pukne privreda, a mi da idemo boljim tempom. Mi godinama po privrednog rasta i standarda građana smo na začelju Evrope, na nivou Etiopije i Eritreje. Na žalost građana, a ne Ane i Malog, Vujović je u pravu, da će realna kupovna moć građana stići EU-15 za 185 i više godina, tj. nikada.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE