IZJAVA DANA: Za sve je "kriv" potrošački mentalitet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Za sve je “kriv” potrošački mentalitet

  U Crnoj Gori Vlada je usvojila izmene i dopune zakona zahvaljujući kojima prodavnice više ne bi trebalo da rade nedeljom i praznicima. O takvoj odluci se već duže vremena raspravlja i u Srbiji. Sindikati su, naravno, za, a poslodavci, naravno, protiv. Evo kako je svoj stav, gostujući na TV Prva, obrazložio direktor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković.

  Nažalost, potrošački mentalitet je takav. Ja svojoj ćeri kažem: ne mogu da ti kupim patike četvrkom, radim do 6-7.  Onda ona izađe u grad. Završićemo to u subotu ili nedelju.

   

  Izvor: TV Prva/BIZlife

  Foto: Pixabay/TV Prva print screen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandar Milanović

   Bravo za crnogorce. Sramota je i grehota sto se kod nas dozvoljava rad nedeljom ipraznicima. Poslodavci ne bi bili uskraćeni jer svako troši koliko ima. Čak bi i ustedeli i povećali produktivnost kroz smanjene dadzbine i motivisanije radnike. Radnicima u privatnim trgovnskim radnjama bi svanulo jer sada trenutno imaju TEMPO SMRTI. Neizdržljiv nametnut tempo koji jedimo zakonskom regulativom može i MORA se promeni. APSOLUTNO PODRŽAVAM KAO PRAVOSLAVAC ZABRANU RADA NEDELJOM I PRAZNIKOM KAKO BI NASA BRAĆA MOGLA VIKENDE I PRAZNIKE DA PROVEODE U KRUGU PORODICE. Aleksandar Milanović udruženje građana"Volimo Jastrebac" Prokuplje

   • Simeon

    I u molitvi. A pord braće i SESTRE, ili one da rade vikendima. U stvari da ne radi niko. Ni lekari. Pa pravoslavnima ne treba lekar.

  • Mile

   Poštovani, da li vi mislite da su samo prodavci ti koji imaju porodice i ne trebaju raditi subotom i nedeljom. Šta su onda doktori, farmaceuti, ljudi koji rade na benzinskim pumpama, na televiziji i danju i noću i subotom i nedeljom i praznikom. Oni nemaju porodice. Jednostavan je odgovor, to su naše potrebe koje nam daju mogućnost da bolje funkcionišemo kao pojedinci i kao društvo. Neko radi ovog vikenda, ali su njegove kolege slobodne. Podržavam to da se taj rad plati, da se obezbedi dovoljan broj radnika, da svako ima dovoljno vremena i za porodicu, ali ukinuti taj rad, značilo bi propast društva.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE