Još jedna RIZIČNA GRUPA: Plan za vakcinaciju NOVINARA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedna RIZIČNA GRUPA: Plan za vakcinaciju NOVINARA

  Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa Zoran Gojković izjavio je da se razgovara o vakcinaciji novinara u Srbiji jer oni po njegovim rečima, spadaju u rizične grupe stanovništva. Predsednik uputio Vladi inicijativu da se novinari stave na prioritetnu listu za vakcinaciju.

  “Novinari su izuzetno izloženi. U najskorije vreme, s dolaskom veće količine vakcina, možda već za nedelju ili dve, naći ćemo način da se i novinari vakcinišu”, kazao je Gojković u petak na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

  Predsednik Aleskandar Vučić izjavio je da je uputio inicijativu Vladi Srbije da se na prioritetnu listu stave i novinari i očekuje da se ona prihvati kako bi novinariri mogli da se vakcinišu protiv Kovid-19 već od ponedeljka, utorka.

  “Novinari rade na terenu i potrebno je da se oni zaštite ali i ljudi sa kojima razgovaraju”, rekao je Vučić nakon što je dočekao avion sa milion doza kineske vakcine pristiglih na beogradski aerodom.

  Dopremanje kineske vakcine, rekao je, “strahovito je važno” jer se spašavaju životi, ali će biti važno i za ekonomiju Srbije, jer što pre treba da se vratimo u “normalan način života”.

  Prema podacima švajcarska organizacije Pres emblem kampejn (Press Emblem Campaign, PEC), od posledica koronavirusa širom sveta je preminulo više od 600 novinara.

  Ta organizacija je nedavno uputila zahtev da zaposleni u medijima budu među prioritetnim slučajeva za vakcinaciju.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE