Ministarstvo: Car:go krši zakon, a promoviše bezbednost u saobraćaju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo: Car:go krši zakon, a promoviše bezbednost u saobraćaju

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da ponuda firme “Car:go” roditeljima sa decom za besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta, predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza, pod plaštom edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

  “Bezbednost u saobraćaju počinje poštovanjem zakona, a firma Car:go ‘ nije svoje poslovanje uskladila sa važećim Zakonom o drumskom saobraćaju”, navedeno je u saopštenju ministarstva uz ocenu da je “apsurdno da oni koji rade protivzakonito budu primer bilo kome”.

  Iz ministarstva su naveli da nelegalni prevoz putnika ostaje nelegalan, bez obzira na odnos nelegalnih prevoznika prema drugim propisima u oblasti saobraćaja.

  Udruženje ” Car:go ” najavilo je da će danas umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta.

  Iz tog udruženja su naveli i da će nastaviti da podsećaju ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da građani sami treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona koja štiti interese “taksi kartela”.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE