Na MORE nikad RANIJE: Komšije počinju sezonu sredinom maja?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na MORE nikad RANIJE: Komšije počinju sezonu sredinom maja?

  U Hrvatskoj ove sedmice počinju dogovori o epidemiološkim merama za ugostitelje, hotelijere i privatni smeštaj kako bi turistička sezona barem delimično mogla da počne 1. juna, piše Jutarnji list.

  Ugostitelji, hotelijeri i predstavnici udruženja privatnog smeštaja će na video sastancima sa Ministarstvom turizma i Nacionalnim štabom civilne zaštite dogovarati epidemiološke mere s ciljem da, kako su rekli sagovornici lista i resornog ministarstva, turistička sezona barem delimično počne 1. juna, a najkasnije 15. jula.

  Ugostitelji su već upozorili da restorane, barove i kafiće neće ni otvoriti 11. maja budu li ti uslovi prestrogi, budu li morali da imaju velike razmake među stolovima i da ugrađuju pleksiglase, jer će samo gomilati gubitke.

  Zato su ugostitelji i turistički radnici Hrvatske privredne komore tražili da im se dopusti otvaranje i unutrašnjih prostora, prema uzoru na Austriju.

  Pozivajući se na svoje informacije, Jutarnji piše da će se najverovatnije za početak ići samo na otvaranje objekata koji imaju terase, kako je i definisano vladinim zaključkom.

  Plaže u CG u punoj funkciji do 1. juna

  Kupališta na Crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje biće pripremljen set mera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost.

  Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić rekao je da procene govore da će zbog epidemije virusa korona biti u funkciji 18. maja.

  “Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji“, kazao je Jelušić.

  Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica). Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

  Vodu će proveravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbednost zdravlja kupača.

  Izvor: BIZLife/Jutarnji list

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE