Nutela (ne)ostvareni san srpskih lešnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nutela (ne)ostvareni san srpskih lešnika

  Plan kompanije Ferero Roše da do 2025. za svoju proizvodnju čuvene „Nutele“ uglavnom koristi lešnike iz Italije, kako je to prenela italijanska agencija ANSA, neće uticati na proizvođače lešnika u Srbiji niti na saradnju koju oni imaju sa Fererom.

  Mediji su preneli da se Ferero  lešnicima trenutno snabdeva iz Italije, Turske, Čilea i Južne Afrike, a u planu je da u narednih nekoliko godina u Italiji zasade stabla leske na dodatnih 20.000 hektara.

  Kako prenosi Danas, ova vest ne treba da brine proizvođače lešnika u Srbiji, kaže profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nenad Magazin. Ferero je 2015. kupio poljoprivredno preduzeće „Aleksa Šantić“ u Somboru za 7,95 miliona evra, a plan je bio da se leska zasadi na 40 hektara. To je bio logičan nastavak saradnje koja je počela još februara 2014, kada je tadašnji ministar poljoprivrede Dragan Glamočić sa predstavnicima Ferero grupe u Vladi potpisao memorandum o razumevanju kojim je predviđena saradnja i proizvodnja na prvih 1.500 hektara.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE