Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada Srbije angažovala firmu Tonyja Blaira

    Vlada Srbije angažovala je konsultantsku kuću bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, koja treba da pomogne u formiranju stručnih timova u okviru kabineta premijera Aleksandra Vučića, tvrdi dnevnik Danas. Predavanje Alaistera Cambella, pi-arovima u Vladi Srbije, koje se održalo krajem januara je jedan deo tog projekta

    Blair i Vučić – jun 2014.

    Troškove usluga britanske firme biće pokriveni iz fondova Ujedinjenih arapskih Emirata, potvrđeno je listu u Vladi.

    Vlada Srbije otkupila je od organizacije Tony Blair Associates model rada kabineta premijera koji funkcioniše pomoću "deliveri junita" (delivery unit), odnosno osoba ili timova koji su zaduženi za ispunjavanje ciljeva u različtim oblastima i za povezivanje svih institucija koje su angažovane na istim projektima.

    U kabinetu, kako tvrdi Danas, se planira formianje pet podgrupa – za infrastrukturu, privatizaciju javnih preduzeća, direktne strane investicije, državnu upravu i poljoprivredu. Timovi su unutar sebe podeljeni po konkretnim projektima.

    Predstavnici Blairove organizacije biće zaduženi da nadziru formiranje timova u kabinetu premijera Vučića i kontrolišu njihov rad, dok predstavnici Vlade rade na izboru ljudi koji će biti angažovani na tim poslovima.

    Tony Blair je jesenas bio u Beogradu i savetovao Vučića da primeni ovaj model funkcionisanja, kako bi nameravani poslovi i dogovorene investicije i projekti u različitim oblastima bili efikasnije obavljeni, imajući u vidu da premijerov kabinet u ovom trenutku broji samo četiri osobe. Od kada je Siniša Mali preuzeo da vodi grad Beograd, u kabinetu nema nijednog ekonomiste", istakao je izvor iz Vlade u izjavi Danas-u.

    Predavanje Alaistera Cambella, savetnika za medije Tonyja Blaira, pi-arovima u Vladi Srbije, koje se održalo krajem januara je jedan deo tog projekta.Predavanje je samo jedno u nizu koja se održavaju za zaposlene u državnoj upravi svakog meseca.

    Blair je nakon odlaska sa fnkcije premijera Velike Britanije osnovao konsultanstku kuću.Trenutno je konsultant u Kazahstanu, a od 2013.godine sarađuje i sa Vladom Albanije, odnosno savetuje ih po pitanju evropskih integracija.

    Britanski mediji su pisali i da je bio savetnik vlade u Egiptu i Kuvajtu.

    Foto: Vlada RS

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE