Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Koliko mi njima Fiata, toliko oni nama Lada`

    Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke Fiat, ali u okviru uzajamne kvote, rekla je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina.

    Uzimajući u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke ’Fiat‘ srpske proizvodnje u Rusiju, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote, navela je ona u pisanoj izjavi za sajt Sputnjik Srbija.

    Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama-članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji.

    Sputnjik podseća da je ministar privrede Srbije Željko Sertić nedavno izjavio da bi prvi kontingent Fiatovih vozila iz Kragujevca mogao da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna.

    Radiotelevizija Srbije je objavila tekst da u Srbiji još ne postoji zvanični uvoznik za ruska vozila.

    S obzirom na to da je u pitanju izvoz u okviru uzajamne kvote, najavljeno je da će ruska vozila na našem tržištu biti jeftinija 15 odsto i očekuje se da mogu da budu ozbiljni konkurenti u klasi do 10.000 evra.

    Da bi se ovaj posao razmene automobila između nas i Rusije odvijao bez zastoja, ostaje proces usaglašavanja sa standardima za oba tržišta, što znači da se takva vozila ne mogu skinuti sa lagera, već se moraju naknadno po specifikacijama napraviti tako da obe strane imaju puno posla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE